bovenkasten


De bovenkasten (links en rechts boven de banken) kunnen nu het plafond gereed is geplaatst worden. probleem hierbij is het feit dat de bus behoorlijk “rond” loopt. Zowel van boven naar beneden, als van achter naar voren. We maken een frame dat binnen de bochten valt. De zijkanten worden met mallen en heel vaak passen gemaakt. Voorkant en bovenkant is plaatmateriaal. Uiteindelijk wordt het een kast van ca 103 x 25 x 30 cm. Tussen de latten van het frame komt een dubbele bodem voor de electra van de lampen , de ophanging ervan en de gsm 5Volt lader.

De thermostaat van de verwarming hangt op zithoogte aan de zijkant van de kast boven de koelkast. Hierin komt alleen “open ruimte” en een plek voor de meters (voltmeter en display) en schakelaars.

De kleppen zijn zijn gemaakt van polpulier-plex + toplaag op triplex . samen 13mm dik. Er zijn metalen handgrepen gemonteerd.

We gebruiken telescoop uitzetijzers. Hierdoor blijft de klep in de open stand (horizontaal) staan en drukt de veer de klep stevig dicht in de gesloten positie. Twee ledlampjes zijn onder de rechter kast gemonteerd. De snoeren, bvestiging, enz. zitten in de dubbele bodem van de kast.
Wat details:
Dubbele bodem, uitzetveren en de ledlampjes onder de plank.