luifel beugels


Door het koude weer kunnen we buiten niet lijmen. ( ca 3 graden, oostenwind en af en toe een lichte sneeuwbui….) Dat is wel nodig voor de beugels waar de luifel later aankomt te hangen en de dakdoorvoer voor de kabels van de zonnepanelen, die later geplaatst worden. Die beugels worden aan de binnenkant vastgezet, en dat betekent dat we de dakplaten niet kunnen plaatsen, dus eigenlijk niet verder kunnen.
We besluiten de carpoort helemaal in plastic te hullen. Met diverse verwarming systemen het geheel boven de vereiste 10 graden te brengen. Want dan is de sikaflex 252 lijm verantwoord te gebruiken. (Best tussen 15 en 25, ook mogelijk tussen 10 en 30. Daaronder niet mogelijk.

We gebruiken de e2400 kachel van de bus zelf, de garage kachel en een oude camping gasbrander. Het lukt om de temperatuur van +4 graden tot + 12,8 graden te verhogen. (Niet een echt milieu vriendelijk gebeuren…).
De 3 beugels worden geplakt en vastgezet met 2 bouten en 2 schroeven per beugel. Daarna wordt de binnenzijde met een kleine staalplaat die aan de bouten vastzit geborgt met 2 schroeven.

Het lijkt ommogelijk dat de toekonstige luifel er ooit afwaait tijdens het rijden….

Tot slot wordt de dakdoorvoer geplaatst (ook met sika 252) voor de kabels van de zonnepanelen. Eerst wordt het gat in het dak gezaagt voor de kabels. (en krijgt een antiroest behandeling)

Alle dakbehandelingen die ook aan de binnenkant zichtbaar zijn, zijn nu afgerond. De dakbekleding binnenkant kan geplaatst worden. Daarna kunnen de bovenkasten geplaatst worden. De tent blijt de hele middag en een deel van de avond staan om de kit optimaal te laten uitharden en hechten.